بلاگ

سندروم بینایی کامپیوتر CVS

سندروم بینایی کامپیوتر CVS

سندروم بینایی کامپیوتر یکی از بیماری های شایع در بین مردم در قرن جدید میباشد که خیلی از افراد را به خود مبتلا کرده است، از این رو ما در  اپتیک پاسارگاد ایران  این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار قرار میدهیم.

  • آیا در مورد این سندروم اطلاعاتی دارید؟
  • آیا دچار این سندروم هستید؟
  • یا حتی کنجکاو هستید در مورد آن بیشتر بدانید؟

همانطور که میدانید این روزها بسیاری از افراد مشاغلی دارند که توسط کامپیوتر اداره شده و یا به طور کلی فقط به صورت اینترنتی پیش میرود، در این حالت ممکن است برای فرد مشکلات مختلفی ایجاد شده و حس کند دیگر بینایی قبل را ندارد.

این حس کاملا درست است زیرا استفاده طولانی مدت از کامپیوتر فشار بسیار زیادی به چشم ها وارد کرده و فرد دچار مشکل خواهد شد، به مجموعه مشکلات و بیماری های چشمی از این قبیل سندروم بینایی کامپیوتر گفته میشود؛ حال در ادامه در مورد این سندروم به طور کامل تری صحبت خواهیم کرد.

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

عارضه هایی که بر اساس نگاه کردن طولانی مدت به مانیتور اتفاق می افتد و باعث خستگی چشم ها، تاری دید، سردرد و مشکلات دیگر مانند اشک چشم، گاهی خشکی چشم ها و… میشود سندروم بینایی نام دارد.

این مشکل ممکن است برای کودکانی که زیاد از تبلت، گوشی و یا کامپیوتر نیز استفاده میکنند نیز به وجود بیاید، پس باید والدین به این موضوع بسیار توجه داشته باشند.

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده افراد در هنگام استفاده از کامپیوتر و گوشی کمتر از حد معمول پلک میزنند، این کار که به صورت ناخودآگاه نیز صورت میگیرد یکی از دلایل خشکی چشم ها میباشد که به شدت به چشم ها آسیب میرساند؛ در این شرایط معمولا استفاده از عینک مخصوص کامپیوتر توصیه میشود.

نحوه تاثیر کامپیوتر روی چشم ها

افرادی که از کامپیوتر استفاده میکنند ممکن است دچار سندروم مچ دست، سندروم بینایی و … شوند که اسیب های جدی به بدن وارد میکند، سندروم بینایی به این دلیل اتفاق می افتد که چشم ها به طور مداوم در یک مسیر رفت و برگشتی حرکت میکنند و مسیر کاملا یکسان است و هرچقدر زمان استفاده از کامپیوتر بیشتر باشد علائم این سندروم شدیدتر خواهد بود.

نحوه تاثیر کامپیوتر روی چشم ها

زمانی که فردی با کامپیوتر کار میکند چشم خود را مجبور میسازد تا به نوشته ها و یا اشکال خاصی توجه کرده و به نوعی روی آنها زوم کند، در این حالت چشم ها مدام در حال حرکت کردن هستند و باید روی هرآنچه میبینند تمرکز کنند.

در این حالت به عضلات چشم فشار خواهد آمد زیرا این کار دائما تکرار خواهد شد و همین تکرار چشم ها را به شدت خسته میکند.

افرادی که از قبل دچار بیماری های چشمی و یا ضعیفی چشم هستند بسیار زودتر از بقیه افراد به این سندروم گرفتار خواهند شد، هر چقدر نیز سن بالاتر برود کار با کامپیوتر سختتر خواهد شد و به مرور زمان قدرت تشخیص اشیاء دور و نزدیک از بین خواهد رفت. اکنون میخواهیم بدانیم آیا به این سندروم مبتلا هستیم یا خیر؟

علائم ابتلا به سندروم بینایی کامپیوتر

اگر به تازگی زیاد از کامپیوتر استفاده میکنید، ممکن است هنوز دچار این مشکل نشده باشید زیرا این سندروم در طولانی مدت خود را نشان خواهد داد. اما علائم کلی آن به شرح زیر است:

  1. دوبینی
  2. تاری دید(میتواند شدید و یا خفیف باشد)
  3. قرمزی و خشکی چشم ها
  4. سردرد
  5. گردن درد، کمر دست و مچ درد
  6. احساس سوزش و خارش در چشم ها

راه های درمان سندروم بینایی ناشی از کامپیوتر

چند راهکار برای درمان این مشکل وجود دارد که آنها را در ادامه مطرح نموده ایم.

از بین بردن تابش نور مضر

سعی کنید در هنگام کار با کامپیوتر نور از بیرون پنجره اتاق به مانیتور نتابد، در صورت مشاهده نور حتما جای میز کار خود را تغییر داده و یا پرده ها را بکشید (اما مراقب باشید فضای اتاق تاریک نباشد زیرا کم بودن نور نیز اصلا مناسب نیست)

تنظیم زاویه کامپیوتر

کامپیوتر شما باید کمی پایین تر از زاویه چشم شما قرار بگیرد و حدود هفتاد سانتی متر با چشمان شما فاصله داشته باشد.
زمانی که به کامپیوتر نگاه میکنید باید احساس راحتی کنید و نباید برای دیدن صفحه گردن خود را به جلو یا عقب بکشید و یا چشمان خود را ریز و درشت کنید

استراحت دادن به چشم ها

طبق تحقیقات انجام شده بهترین زمان استفاده از کامپیوتر 20 دقیقه میباشد؛ یعنی هر بیست دقیقه به مدت 20 ثانیه چشمان خود را از روی صفحه نمایش برداشته و به دور نگاه کنید.

هر زمان که احساس کردید چشمان شما خشک شده و یا دچار سوزش شده است از قطره استریل چشمی استفاده نمایید(اما هرروز این کار را تکرار نکنید)، همچنین با تغییر دادن تصویر زمینه، فونت و نرم افزارها راحتی چشمان خود را افزایش دهید.

حالت های استاندارد برای استفاده از کامپیوتر

  • در موقع نشستن باید دقت کنید. کمر خود را صاف کرده و شانه ها را به عقب بکشید.(قسمت فوقانی مانیتور باید تقریبا با چشمان شما در یک راستا قرار گیرند)
  • در هنگام تایپ کردن باید مچ دستانتان از آرنج پایین تر باشد، همچنین باید زانوها را خم کرده به طوریکه زانو از باسن بالاتر قرار گیرد.
  • بهتر است هر نیم ساعت از جای خود بلند شده و حرکات کششی انجام دهید. اگر شرایط این کار را ندارید کمی قدم بزنید.
  • اگر زمان زیادی سر کار هستید هنگامی که به خانه بر میگردید حتما نرمش کنید و سعی کنید زیاد به تلفن همراه و یا تلویزیون خیره نشوید.

حالت های استاندارد برای استفاده از کامپیوتر

  • اگر زیاد تایپ میکنید حتما هر ده دقیقه مچ دستان خود را به آرامی بچرخانید و برای چند دقیقه به دستان خود استراحت دهید.
  • هر چند دقیقه یکبار نفس عمیق بکشید. حتی اگر شرایطش را دارید به هوای آزاد بروید. اما اگر این کار برای شما مقدور نیست پنجره ها را برای چند دقیقه باز بگذارید.
  • حتما در حین کار آب بنوشید و نگذارید پوست شما بر اثر کم آبی خشک شود.
  • در محیط های بسیار پر نور و کم نور کار نکنید. (قبل از شروع کار حتما نور را تنظیم نمایید). همچنین سعی کنید بیشتر پلک بزنید تا چشمان شما دچار خشکی نشوند.
  • صندلی خود را زیاد نزدیک و یا دور نکنید. همچنین فراموش نکنید که زاویه صندلی 90 درجه باشد.
  • در صورت مشاهده مشکلات چشمی و اذیت شدن چشم ها حتما به چشم پزشک مراجعه نمایید.

مشاوره با اپتومتریست جهت درمان سندروم ناشی از کامپیوترها

حال که نکات مهم در مورد سندروم بینایی کامپیوتر را مطح نمودیم مقاله به پایان رسید. آخرین نکته ای که وجود دارد این است که قبل از هر کاری به سلام چشمان و در حالت کلی به سلامت بدن خود بیاندیشید، زیرا تا زمانی که سلامت کافی را نداشته باشید نمیتوانید به درستی کار کنید؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر و درمان این بیماری با ما در ارتباط باشید.

فروشگاه اپتیک پاسارگاد ایران به عنوان یکی از بهترین و تخصصی ترین مراکز خرید و فروش عینک طبی، عینک آفتابی، لنز طبی و بند عینک شناخته میشود، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات ما از فروشگاه عینک پاسارگاد دیدن فرمایید.

فروشگاه عینک پاسارگاد

call-to-action

     

    5/5 - (1 امتیاز)

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *