بلاگ, عینک

عینک برای پیرچشمی Presbyopia

عینک برای پیرچشمی Presbyopia

زمانی که فرد به‌ علت کاهش پدیده تطابق و افزایش سن، برای انجام فعالیت‌های روزانه در فاصله‌های نزدیک دچار مشکل می‌شود به پیرچشمی مبتلا شده است. در این شرایط فرد به عینک طبی نیاز دارد. پیرچشمی معمولاً از ۴۰ سالگی شروع می‌شود و اوج آن در دهه پنجم یا ششم زندگی هر فرد است. به‌ علت اهمیت موضوع ما در این مقاله از سایت اپتیک پاسارگاد ایران عینک برای پیرچشمی، علائم بیماری پیرچشمی و جدیدترین روش‌های درمان پیرچشمی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. پس لطفاً بادقت تا پایان این مقاله را بخوانید.

 جدیدترین روش‌های درمانی پیرچشمی در کنار تجویز عینک

برای درمان پیرچشمی از گذشته تاکنون روش‌های گوناگونی ارائه‌ شده است که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایبی را دربرداشته‌اند. در این قسمت دو نمونه از جدیدترین روش‌های درمانی پیرچشمی را شرح می‌دهیم.

روش Intracor

روش lntracor توسط شرکت Technolas Perfect Vision ارائه شده‌ و توانسته است تأیید استاندارد اروپا را دریافت کند. در این روش با کمک دستگاه فمتولیزر در بخش مرکزی قرنیه و در ناحیه ۱.۸ الی ۳.۶ میلیمتری از بخش استرومای قرنیه یا همان ضخامت قرنیه، ۵ برش حلقوی ایجاد می‌کنند.

روش Intracor

این اقدام موجب تغییر قدرت قرنیه به میزان تقریبی ۰.۵ تا ۰.۷۵ درصد دیوپتر و steep شدن مرکز قرنیه می‌شود و قدرت دید را افزایش می‌دهد. این روش پیشرفته به‌ صورت سرپایی و با بی‌حسی موضعی و در مدت‌ زمانی کمتر از ۳۰ ثانیه انجام می‌شود، به طوری که بیمار یک روز پس‌ از عمل می‌تواند به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهد.

از مزایای روش lntracor این است که چون قرنیه دست‌ نخورده می‌ماند، در نتیجه چشم در معرض عفونت قرار نمی‌گیرد. روش lntracor در چشم غیرغالب انجام می‌شود و بیمار نتیجه عمل را از ۱ تا ۳ ماه دیگر می‌بیند.

روش Supracor

روش Supracor بر اساس تغییر شکل ۳ میلی‌متر مرکز قرنیه و لیزر در قرنیه به شکل افزایش Steepening انجام می‌شود. این روش توسط شرکت Technolas Perfect Vision ارائه‌ شده است. در روش Supracor درمان پیرچشمی برای بیمارانی که دچار دوربینی یا نزدیک‌بینی هستند با فمتولیزیک قابل‌ اجرا است.

البته این روش در حال حاضر تنها برای دوربینی، استاندارد اروپا را کسب کرده‌ است اما بیماران مختلفی که به این روش پیرچشمی خود را درمان کرده‌اند، از نتایج آن رضایت داشته‌اند. نتیجه این درمان ۱ تا ۳ ماه بعد از عمل مشخص می‌شود.

 

آیا پیرچشمی درمان دارد؟

پیرچشمی عارضه‌ای است که با معاینه اولیه؛ یعنی معاینه سلامت چشم و ارزیابی انکسار تشخیص داده می‌شود. پزشک متخصص با ارزیابی انکسار، دوربینی، نزدیک‌بینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی را تشخیص می‌دهد که برای این کار ممکن است از ابزارهای مختلفی نیز استفاده کند.

آیا پیرچشمی درمان دارد؟

در ابتدا برای معاینه سلامت چشم چند قطره داخل چشم شما می‌ریزد، این قطره مردمک چشم را باز می‌کند، حتی ممکن است در اثر آن تا چندین ساعت چشم شما نسبت‌ به نور حساس‌تر شود، اما به پزشک امکان می‌دهد تا به راحتی داخل چشم شما را ببیند. از مهم‌ترین عواملی که موجب پیرچشمی می‌شود، می‌توان به بالا رفتن سن اشاره کرد. با رسیدن به سن ۴۰ سالگی توانایی تمرکز بر روی اشیای نزدیک در برخی افراد کاهش می‌یابد. البته برخی از داروها و بیماری‌های چشمی نیز باعث تشدید پیرچشمی می‌شوند که در این حالت به آن پیرچشمی زودرس می‌گویند.

علائم پیرچشمی

به‌ طور معمول علائم پیرچشمی از ۴۰ سالگی رخ می‌دهد که شامل کاهش تدریجی بینایی در خواندن مطالب با فاصله کم است. علائم شایع این عارضه عبارت است از:

  1. مشکل در خواندن حروف به‌ ویژه حروف کوچک
  2. سردرد یا خستگی چشم پس‌ از مطالعه
  3. احساس خستگی برای انجام کارهایی که نیاز به مشاهده از فاصله نزدیک دارند
  4. احساس نیاز به نور بیشتر هنگام مطالعه
  5. احساس نیاز به نگه داشتن مطالب با فاصله بسیار کمی از چشم
  6. عدم تمرکز بر روی اشیاء نزدیک و مشکل کلی برای دیدن
  7. چشمک زدن

دلایل بروز پیرچشمی

موارد متفاوتی می‌تواند منجر به بروز این عارضه شود. این موارد به شرح زیر هستند:

  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • کم‌خونی
  • دیابت
  • نارسایی عروقی یا جریان خون ضعیف
  • مولتیپل اسکلروزیس

این موارد در ایجاد پیرچشمی زودرس مؤثر هستند.

 

پیرچشمی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ 

پیرچشمی در واقع از دست دادن تدریجی بینایی چشم و عدم تمرکز بر روی اشیاء نزدیک است که یک بخش طبیعی در بسیاری از افراد بالای ۴۰ سال محسوب می‌شود. پیرچشمی در حالت عادی از اوایل تا اواسط ۴۰ سالگی برخی افراد شروع می شود و اوج آن ۶۵ سالگی است.

پیرچشمی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ 

طبق تحقیقات انجام گرفته، اگر شما روزنامه یا کتابی را در دست بگیرید و متوجه شوید که خواندن آن برایتان دشوار است، پس دچار پیرچشمی شده‌اید که با معاینه اولیه می‌توانید از این‌ موضوع مطمئن شوید. روش‌های بسیار زیادی برای درمان پیرچشمی وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارت هستند از:

عینک برای پیرچشمی

یکی از راه‌های ساده و ایمن برای درمان پیرچشمی استفاده از عینک است. اگر شما جزو افرادی هستید که پیش‌ از ابتلا به پیرچشمی بینایی خوبی داشته‌اید، می‌توانید برای درمان پیرچشمی از عینک‌های مطالعه بدون نسخه استفاده کنید.

عینک مطالعه نسخه‌ای

اگر تنها مشکل بینایی شما پیرچشمی است، از عینک‌ها با لنزهای طبیعی در هنگام مطالعه استفاده کنید. البته به این نکته دقت داشته باشید که نباید از این عینک‌ها در ساعات غیر از مطالعه استفاده کنید.

جراحی انکساری

جراحی انکساری روشی است که شکل قرنیه را تغییر می‌دهد. این شیوه‌ درمان برای بهبود دوربینی استفاده می‌شود، مثلاً لنزهای تماسی مونویژن برای این اهداف طراحی شده‌اند. البته در این روش حتی پس‌ از جراحی ممکن است نیاز به استفاده از عینک برای انجام کارهای نزدیک داشته باشید.

جراحی انکساری

کاشت لنز

روش دیگر برای درمان پیرچشمی کاشت لنز است. در این روش چشم‌ پزشک طی جراحی عدسی چشم را برمی‌دارد و به‌ جای آن لنز مصنوعی را جایگزین می‌کند که به آن لنز داخل چشمی هم می‌گویند. کاشت لنز به چند شیوه مختلف انجام می‌شود تا فرد بتواند اشیاء دور و نزدیک را به‌ راحتی ببیند.

کاشت لنز

البته این روش ممکن است موجب کاهش کیفیت دید در فاصله نزدیک شود و حتی فرد برای خواندن کتاب هم نیاز به عینک مطالعه داشته باشد. از دیگر عوارض کاشت لنز مصنوعی احتمال ایجاد خونریزی و گلوکوم، التهاب، عفونت و احتمال خیرگی و تاری چشم است.

فروشگاه اپتیک پاسارگاد ایران به عنوان یکی از بهترین و تخصصی ترین مراکز خرید و فروش عینک طبی، عینک آفتابی، لنز طبی و بند عینک شناخته میشود، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات ما از فروشگاه عینک پاسارگاد دیدن فرمایید.

فروشگاه عینک پاسارگاد

call-to-action

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *